Dagen började inte helt lysande med haveri på hjulaxel som driver bälgarna. När hjulaxeln gick av så dämde vi ugnen dvs vi täppte till alla hål i ugnen som vi hittade (forma, tapphål, ugnstoppen). Sedan har hos stått orörd fram till klockan sju på kvällen. Med rensning i stället (två stora frusna bitar fick vi ut men en var i princip rent järn) och läckluft så förbrukades tre uppsättning (ca 550 liter kol eller en femtedel av ugnens kolmängd) så det såg väl ganska bra ut. Med luften från den fläkt vi fått av en sponsor (AB C A Östberg i Avesta) så körde vi igång igen och efter den första timmens jobb med att rensa ur stället så var det dags att åter börja köra mer normelt. Tror att det kan ta hela natten innan vi är tillbaka mot tidigare läge men faktiskt såg det oförskämt bra när jag gick hem för kvällen. Hoppas natten får det lugnt och skönt med tappningar hela tiden. Vi d utrensningen så dök det upp en efterlängtad liten vän….. En tackjärnsdroppe kom farande så vi får se hur det går i fortsättningen. Nu har vi grön slagg och tackjärnsdroppar. Vem vet vad som kommer i morgon?

Har också haft födelsedagsmiddag på hyttbacken. Eva bjöd på mat och dryck så vi hade bara att sätta oss ned till dukat bord där Sofia lagat maten. Gott vad det… och tårtan var smaskig men herregud vad stor den var. Vi äter tårta på hyttbacken i ett par tre dagar. Vill du ha lite så kon gärna ner/upp för ett arbetspass. Natten mellan söndag och måndag finns det plats på. 😉