Varmt …. varmt …. jag menar det har varit varmt idag. Kanske inte den bästa dagen vad det gäller hyttdriften för det var ganska tungjobbat efter en trilskande kväll och natt.

Vi fick starta med att rensa upp ordentligt för om vi missar placeringen av dammstenen så orkar inte vår bläster att värma stället ordentligt och direkt får vi problem med att producera smälta. Nu gick det ganska bra och vi började få fart på blästern igen. Det är dock lite strul med att tättorna vrider sig och lossnar så vi måste ha en person i formbröstet nästan hela tiden för att få in luften på ett bra sätt. Vi tappar dock smälta (mest slagg) hela tiden så det är fortfarande bra värme i ugnen även om jag tror att vi behöver ytterligare lite värme för att helt få till det.

Vi la in ett antal uppsättningar utan malm för att få ett fönster under morgondagen för att ha tid (och energi) att göra en riktigt stor rensning. Planerar att göra det i morgon förmiddag så vi la om tidigt på morgnen 24 timmar innan planerat arbete. Som det ser ut nu så gör vi en omsättning på mellan 24 och 26 timmar.

På eftermiddagen så ändrade vi lite i chargeringen för att se om vi kan få till lite bättre reduktion. Vi la malmen mot muren så kanske den tar lite längre tid på sig ner till stället. samtidigt ser vi att vi har ett högre, och varmare, gasflöde efter väggen så det kanske ska ge resultat. Vi får se i morgen kväll och natt om det har gett något resultat.

Nu är det dags för bingen. Hoppas natten inte får för stora problem med knotten för de är många dessa varma kvällar och nätter.