Klockan 15:30 hade vi fått ordning på allt och fick till en regelbunden bläster genom tättorna så nu är ugnen igång. Vi har chargerat slagg i de första sju uppsättningarna för att låta den smälta slaggen ta hand om lera, sand och kolaska innan det första järnet börjar produceras.

Vi hade lite pyssel med att få vattenhjulet att gå jämnt och stabilt men efter att fått en ordentlig genomblöttning och lite manuell hjälp med att få snurr på hjulet så fick vi det att fungera bra… tror dock att vi måste försöka få till en reparation av hjulet till nästa försök. Den läcker ganska bra. Anders , jag, Eva och Gunilla har också hunnit med lite annat som dammfyllning, rensning toppen, upprensning och städning

Nu klockan halv åtta nu i kväll så sätter vi första malmen på hyttan. Det kommer ju dock att ta ett antal timmar innan den är nere. Vi gör en uppsättning ungefär var annan timme. Ugnen rymmer 14 uppsättningar så som det ser ut nu så kommer det att ta 28 timmar inna den är nere och rinner ut som tackjärn.

Ola och jag kör eftermiddag och Anders kör natten själv. Det är faktiskt inte så mycket att göra för vi tappar inget ännu. I morgon så behövs det fler. Det finns fortfarande möjlighet att vara med.

Ha det bra … Bosse