Så har vi klarat av den andra arbetshelgen och det börjar se riktigt bra ut för sommarens försök.

Nu är schaktet klart med murning och lerklining. Masugnskransen har också gjorts i ordning så nu saknas bara lite finputsning av toppen. Både formbröstet och utslagsbröstet är upputsade och iordningställda.

På lördagen så byggdes en rostbädd upp med både ved och malm och snabbt så tändes den på. Vi har nu rostat de större bitarna av Kolningsbergsmalm så att de är möjlga att knacka ner till lite mindre bitar som vi ska rosta ytterligare en gång på nästa arbetshelg den 12-13 juni.

Vi närmar oss sommarens försök med stormsteg och jag kommer att lägga ut en preliminär arbetsledarschema.

OBS Tänk på att ni är välkomna att jobba som hyttdrängar även om det ser fullbokat ut på bokningslistan. Vi har alltid jobb för hyttdrängar så det är bara att komma upp till hyttbacken i alla fall.